Domotica

Wij zijn Maréchal Elektro

 

Iedereen heeft de mond vol van domotica, maar wat is dit nu eigenlijk? Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Letterlijk betekent domotica het aansturen van elektrische toestellen door informatica en elektronica.

In de praktijk gaat het echter veel verder. Het geïntegreerde systeem zorgt namelijk voor een verhoging van gemak, comfort, veiligheid en energiebewustzijn door waarneming, communicatie en flexibiliteit.

Onze huizen zijn al comfortabel, maar met domotica wordt het wooncomfort en gebruiksgemak verhoogd. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer die ’s ochtends al lekker warm is of aan lichtknoppen waarmee u de verlichting precies zo regelt zoals u wilt, in verschillende sferen in verschillende ruimtes.

Ook veiligheid speelt hierin een belangrijke rol, van aanwezigheidssimulatie bij afwezigheid tot inschakelen van alle buiten- en binnenverlichting bij een alarm melding of door één druk op de knop in de slaapkamer Voor ieder budget hebben wij de oplossing, zowel KNX oplossingen alsook NIKO Home Control

Wij denken in oplossingen.

Of het nu om een verbouwing van een woning gaat, onderhoud in de industrie of nieuwbouw van een bedrijfspand, wij bieden altijd op maat gemaakte oplossingen voor ieder werk.